NC Mold & Die Programmer

Programirajte rezkalne stroje za izdelavo 3D kalupov.

Z NC Mold & Die Programmer (NMD) vlogo programiramo rezkalne stroje za izdelavo 3D delov, ki zahtevajo napredno 2,5-osno in 3-osno rezkanje, aksialne in tipalne operacije ter možnost preklopa na 5-osno gibanje. Osnovan na 3DEXPERIENCE platformi, NMD omogoči NC programerjem virtualno delovno mesto, kjer ustvarjajo, optimizirajo in preverjajo programe za rezkanje. Programerji zlahka dostopajo do trenutnih informacij za strojne vire, NC programov in nastavitev kosov. NMD programira tudi 2 in 4 osne žične EDM stroje.

NMD ponuja celoten nabor funkcij za nastavitev obdelovanca, sestavljanje rezalnega orodja in simulacijo poti orodja, ki vključuje odstranjevanje materiala, simulacijo strojnega orodja in generiranje NC-kode. NC programerji lahko zajamejo in izkoristijo intelektualno lastnino podjetja ter sodelujejo z drugimi zainteresiranimi stranmi, ko razvijajo, preverjajo in optimizirajo NC programe.

Prednosti

 • Zmanjšajte čas programiranja NC kode
  • NMD naredi NC programerje učinkovitejše s funkcijami, kot so intuitivna grafična pogovorna okna, semafor indikatorji za nedefinirane obdelovalne parametre in ikona pomoči za vsak parameter. Ko so NC programi ustvarjeni ali urejeni, NMD upošteva kinematično definicijo obdelovalnih strojev, če je vgrajena v proizvodno celico. Spremembe orodij in rotacije stroja se ustvarijo samodejno in jih je mogoče vizualizirati na plošči za definicijo obdelave.
 • Povečajte izkoristek strojnega orodja
  • NMD-jev širok nabor operacij in strategij pomaga programerjem ustvariti programe, ki minimizirajo gibanje orodja brez dodane vrednosti, optimizirane NC-programe, vključno s funkcijami hitre obdelave in krajšim skupnim časom obdelovalnega cikla. NMD upošteva kose v procesu za ustvarjanje poti orodja brez kolizij. Možnost pretvornika 3 v 5 zagotavlja najboljše iz obeh svetov: visoko-hitrostno rezkanje povsod kjer je mogoče zadržati konstantno os orodja in visokokakovostno obdelavo brez menjave orodja z lokalnim 5-osnim gibanjem.
 • Zmanjšajte tveganje pri proizvodnji
  • 3D okolje NC Mold & Die Programmer programerjem omogoča ustvarjanje optimiziranih NC programov v proizvodnem kontekstu z NC strojem, rezalnikom, orodnimi sklopi, NC dodatki in še več. To omogoča boljše razumevanje proizvodne celice in zagotavlja, da pot orodja in strategija obdelave upoštevata fizično okolje orodja. Zmanjšuje tveganje nepričakovanih težav na stroju in posledičnih zamud. NMD omogoča učinkovito analizo obdelave, ki pomaga pri odločanju. Na primer, preverjanje seznama vseh procesov, ki uporabljajo določeno orodje, preden sprejmete novo referenco zanj.
 • Izkoristite intelektualno lastnino
  • NMD izboljšuje avtomatizacijo in standardizacijo programov poti orodja NC. Uporabniki lahko definirajo in shranijo postopke obdelave za operacije z več žepi kot namenske predloge in jih shranijo v kataloge za ponovno uporabo. Znanje v podjetju se ponovno uporabi, da je programiranje učinkovitejše. Dobički v produktivnosti in standardizaciji strojnega dela so pomembni.
 • Ena rešitev od načrtovanja do obdelave za boljše razumevanje inženirskih sprememb.
  • NMD , ki temelji na 3DEXPERIENCE platformi, zagotavlja neprekosljivo raven povezanosti med inženiringom izdelkov, proizvodnimi procesi in viri. Podjetja lahko učinkoviteje upravljajo sočasne tokove inženiringa in proizvodnje ter skrajšajo cikel od načrtovanja do proizvodnje. NMD ponuja najboljšo podporo za spremembe in različice dizajna ter hitro ustvarjanje programov za družine delov. Izvorne izvedbene povezave povezujejo obdelovalne programe z inženirskimi in proizvodnimi podatki, na primer za rezkarje. Te povezave je mogoče uporabiti za ogled korakov obdelave, ki se bodo spremenili zaradi inženirske ali proizvodne spremembe, s čimer zagotovite, da so strojni podatki posodobljeni z inženirskimi spremembami.

Poudarki                                                      

 • Čarovnik za nastavitev in privlačen uporabniški vmesnik
  • NMD uporabnikom predstavi realistično 3D okolje. Čarovnik za ustvarjanje poti orodja in kontekstni meniji so na voljo za pomoč pri hitri 3D nastavitvi in ​​ustvarjanju poti orodja. Semaforji signalizirajo, če je treba določiti parametre. Če uporabnik med urejanjem parametra klikne ikono za pomoč , se na plošči pojavi slika, ki opisuje parameter. Uporabniki lahko hitro organizirajo programe v drevesu procesov z uporabo funkcij copy / paste. Spremembe orodij in rotacije stroja se generirajo samodejno in jih je mogoče vizualizirati v drevesu procesa dejavnosti.
 • Upravljajte in programirajte strojne vire
  • NMD omogoča uporabnikom upravljanje CNC strojev, pripomočkov, orodij in sklopov orodij. Te vire je mogoče pridobiti s standardnimi zmožnostmi iskanja z uporabo ustreznih atributov strojne obdelave in instancirati v proizvodni celici. Uporabniki lahko jasno vidijo vpliv sprememb na definicijo predmetov, kot so deli ali rezalna orodja v vseh procesih in programih. NMD podpira privzete ali prilagojene predstavitve rezalnika in sklopov orodja, ki se uporabljajo za preverjanje, simulacijo z odstranjevanjem materiala in preverjanje kolizije.
 • Samodejno povezovanje funkcij prizmatične obdelave z geometrijo izdelka
  • NMD samodejno prepozna prizmatične obdelovalne značilnosti izdelka, kar znatno skrajša čas programiranja poti orodja. Ustvarjen je proizvodni pogled z vsemi potrebnimi funkcijami vrtanja in rezkanja. S to vgrajeno tehnologijo za prepoznavanje funkcij NMD omogoča programiranje poti orodij za geometrijsko obdelane konstrukcijske dele – tudi tiste brez specifikacij za oblikovne značilnosti.
 • Najboljše obdelovalne strategije v svojem razredu za učinkovito programiranje rezkalnih strojev
  • NMD ponuja širok nabor obdelovalnih operacij za definiranje poti orodij, vključno z rezkanjem žepov, ploskev in kontur. Te operacije lahko opredelimo kot večstopenjske in z več prehodi. Pot orodja je mogoče optimizirati za visoko-hitrostno obdelavo ali obdelavo od točke do točke in za celoten nabor aksialnih operacij od standardnega do zapletenega vrtanja in posnemanja. NMD ponuja edinstvene funkcije za ustvarjanje in preverjanje operacij rezkanja, vrtanja in probinga. Operacije probinga so zelo prilagodljive in jih je mogoče prilagoditi s povezanimi uporabniškimi parametri. NMD razširja 2,5-osne zmožnosti s ponudbo najboljše v razredu 4-osne obdelave, ki vključuje različne strategije.
 • Vrhunske strategije od grobe do fine obdelave
  • NMD ponuja celoten nabor vrhunskih strategij od grobe do fine obdelave, kot so sweeping, Z-nivo, obdelava po konturah in obdelava krivulj. Samodejno ustvari poti orodja za celoten kos. Uporabniki lahko tudi ustvarjajo operacije, potrebne za obdelavo posameznih gradnikov. Vključene so funkcije hitrega rezkanja in posebne operacije za strojno obdelavo trdih materialov, kot so koncentrično, trohoidno in 3D spiralno. Koncentrična strategija nadzoruje radialno vpetje, da povečate učinkovitost stroja in hkrati zaščitite rezilo. S to zmogljivo kombinacijo lahko uporabniki vodijo ustvarjanje programov za oblikovanje poti orodja preverjene kakovosti in dosegajo najboljšo možno uporabo stroja.
 • Zmogljiva groba obdelava
  • Uporabniki lahko izberejo strategijo grobe obdelave (npr. naprej-nazaj, spiralno, koncentrično ali delno zamaknjeno) glede na material, ki se obdeluje, in obliko izdelka. NMD med izračunom upošteva sklope orodij, da ustvari pot orodja brez kolizij. Ko so operacije grobe obdelave definirane, se del v procesu izračuna in uporabi kot izhodišče za naslednji niz operacij. Uporabniki lahko nato ustvarijo nov postopek grobe obdelave z orodjem manjšega premera. Ta pot orodja se samodejno ustvari na podlagi materiala, ki je ostal od katere koli prejšnje operacije, vključno z grobo obdelavo.
 • Optimizacija poti orodja: zgodnje razreševanje kinematičnih napak NC stroja
  • NMD omogoča uporabnikom, da prepoznajo morebitne kinematične težave strojnega orodja med izračunom poti orodja in samodejno popravijo pot orodja, ko so odkrite napake. Napake, povezane s kinematiko, kot so postavitev izven meja osi in težave s singularnostjo, ki se običajno odkrijejo med simulacijo strojnega orodja ali fizičnimi preizkusi, so zdaj najdene in razrešene na najzgodnejši možni točki v poslovnem procesu – med izračunom poti orodja. Tak rezultat v povečanju produktivnosti.
 • Tehnologija takojšnje posodobitve in napredno upravljanje sprememb dizajna
  • Prilagoditev parametrov v operaciji obdelave, fina nastavitev makra približevanja/umika in optimizacija zaporedja poti so v NMD doseženi skoraj v trenutku. Zgrajen na 3DEXPERIENCE platformi, NMD ponuja popolno asociativnost z orodji za načrtovanje, inženiringom izdelkov, proizvodnimi procesi in viri. Uporabniki so samodejno opozorjeni na spremembe geometrije izdelka in lahko hitro ocenijo njihov vpliv na proces obdelave. Z lahkoto lahko posodobijo program poti orodja.
 • Žična EDM obdelava
  • NMD omogoča uporabnikom, da simulirajo, preverjajo in programirajo postopke obdelave z EDM žično erozijo. Uporabniki imajo možnost izračunati pot žične EDM in programirati sinhronizacijo vsakega konca žice s konturami izdelka. Uporabniki lahko implementirajo zmožnosti 2 in 4 osnega programiranja z namenskimi strategijami žične EDM ter vizualizirajo in potrdijo svojo programsko strategijo ter nato izdelajo strojno kodo, ki bo uporabljena v pravem stroju. Tako kot pri vseh DELMIA Machining aplikacijah, lahko uporabniki shranijo in ponovno uporabijo najboljše prakse tako, da ustvarijo poti žične EDM, jih shranijo v predlogo in nato ponovno uporabijo isto strategijo na drugih izdelkih.
 • Napredna možnost simulacije
  • NMD ima zmogljive simulacijske zmogljivosti za preverjanje poti orodja. Ta funkcija simulacije prinaša na trg enega najnaprednejših modulov za simulacijo stroja za prepoznavanje morebitnih težav zgodaj v procesu. NMD ima zmožnost izračunavanja prostornine utorov v obdelovancu, kar uporabnikom omogoča določanje prednosti utorov v obdelovalnih programih. Identificirani so tudi skorajšnji trki, ki so uporabniško določeni z varnostno razdaljo in podprtih je več lokacij menjav orodja za natančnejšo simulacijo gibanja stroja. Kontekst simulacije, shranjen v 3DEXPERIENCE platformi, uporabniku omogoča, da svoj pogled organizira na sebi najbolj primeren način, zagotavlja pa tudi sledljivost preverjene naloge. Uporabnikom omogoča programiranje, optimizacijo in preverjanje obdelave na najbolj učinkovit način. NC programerjem omogoča, da prej v procesu prepoznajo napake na poti orodja in skrajšajo čas programiranja.
 • Nemoteno ustvarjanje NC podatkov
  • NMD ponuja brezhibno generiranje izvorne APT kode in NC ISO kode prek vgrajenega postprocesorskega izvajalnega mehanizma, knjižnice standardnih tabel za preslikavo sintakse postprocesorja in vzorcev postprocesorja. Izhodne formate je mogoče preprosto prilagoditi. Izhod se ustvari in upravlja v 3DEXPERIENCE platformi. Dodatne datoteke, ki jih ustvari postprocesor, se prav tako samodejno shrani, tako da so vsi ustrezni izhodi za kateri koli izdelek aktualni in na voljo na isti lokaciji. Ključne informacije je mogoče izvoziti kot dokumentacijo za hitro referenco v delavnici.