NC Milling Machine Programmer

Ta vloga omogoča NC programerjem ustvarjanje in potrjevanje naprednih programov za večosno rezkanje.

NC Milling Machine Programmer (NTX) omogoča NC programerjem ustvarjanje in potrjevanje programov za večosno rezkanje, kar jim omogoča izvajanje naprednega prizmatičnega rezkanja z uporabo 2,5-osnih operacij in zmožnostjo preklopa na 5-osno gibanje. Zmogljive operacije omogočajo programerjem NC, da nadzorujejo obdelavo zapletenih, zelo specifičnih področij.

NTX ponuja popolno paleto večosnih rezkalnih strategij, ki pospešijo in poenostavijo programiranje kompleksnih delov z več votlinami z visoko stopnjo avtomatizacije. Vključuje celoten nabor funkcij za nastavitev obdelovanca, sestavljanje rezalnega orodja in simulacijo poti orodja, ki vključuje odstranjevanje materiala in generiranje kode NC.

NTX olajša dostop do trenutnih informacij o obdelovalnih virih, programih in nastavitvah strojnega orodja. Programerji NC lahko zajamejo in izkoristijo intelektualno lastnino podjetja ter sodelujejo z drugimi zainteresiranimi stranmi, ko razvijajo programe poti orodij NC.

Prednosti

 • Povečajte izkoristek strojnega orodja
  • Širok nabor operacij in strategij pomaga programerjem ustvariti programe orodnih poti, ki minimizirajo gibe brez dodane vrednosti. Programi vključujejo funkcije visoke hitrosti obdelave in skrajšani skupni čas obdelovalnega cikla. NTX upošteva dele v procesu za ustvarjanje poti orodja brez kolizij.
 • Zmanjšajte tveganje za proizvodnjo
  • Realistična predstavitev 3D programerjem omogoča ustvarjanje optimiziranih NC programov v proizvodnem kontekstu: NC stroj, rezalnik, sklopi orodij, NC dodatki in drugi elementi. To omogoča boljše razumevanje proizvodne celice in zagotavlja, da pot orodja in strategija obdelave upoštevata fizično okolje orodja. Zmanjšuje tveganje zaradi nepričakovanih težav in zamud pri proizvodnji.
 • Pospešite NC programiranje
  • Uporabniki lahko hitro ustvarjajo in urejajo NC programe za večosne rezkalne stroje. Zagotavlja namenske operacije z več žepi za učinkovito strojno obdelavo 80 odstotkov kosa z visoko stopnjo avtomatizacije. Zmogljive operacije, kot je Flank Contouring ali Multi-Axis Curve with Interpolated Tool Axis dajejo NC-programerjem popoln nadzor nad obdelavo zelo specifičnih področij in jim omogočajo, da dokončajo svoje delo. Intuitivna grafična pogovorna okna, indikatorji semaforja za nedefinirane obdelovalne parametre in ikone pomoči za vsak parameter naredijo proces zelo učinkovit. Spremembe orodij in rotacije stroja se ustvarijo samodejno in jih je mogoče vizualizirati na plošči za definicijo obdelave. Funkcije kopiranja in lepljenja pomagajo organizirati programe v drevesu specifikacij. Uporabniki lahko definirajo in shranijo postopke obdelave za kompleksne operacije kot namenske predloge in jih shranijo v kataloge za ponovno uporabo.
 • Ena sama rešitev od načrtovanja do strojne obdelave za razumevanje inženirskih sprememb
  • NTX daje programerjem NC neprimerljivo raven povezovanja med inženiringom izdelkov, proizvodnimi procesi in viri. Podjetja lahko učinkoviteje upravljajo sočasne tokove inženiringa in proizvodnje ter skrajšajo cikel od načrtovanja do proizvodnje. NTX ponuja podporo za spremembe dizajna in različice dizajna ter hitro ustvarjanje programov za družine delov. Izvorne izvedbene povezave povezujejo obdelovalne programe z inženirskimi in proizvodnimi podatki, ki jih je mogoče uporabiti za določitev, na katere obdelovalne programe vplivajo inženirske ali proizvodne spremembe (npr. nov rezalnik) in ali so obdelovalni podatki posodobljeni z inženirskimi spremembami.

Poudarki

 • Čarovnik za nastavitev in privlačen uporabniški vmesnik, ki temelji na kontekstu
  • NTX uporabnike potopi v realistično okolje. Čarovnik za ustvarjanje poti orodja in kontekstni meniji so na voljo za omogočanje hitre 3D nastavitve in ustvarjanje poti orodja NC. Semaforji signalizirajo, če je treba določiti parametre. Če uporabnik med urejanjem parametra klikne ikono pomoči, se na plošči pojavi slika, ki opisuje parameter. Uporabniki lahko hitro organizirajo programe v drevesu procesov dejavnosti z uporabo funkcij kopiranja in lepljenja. Spremembe orodij in rotacije stroja se generirajo samodejno in jih je mogoče vizualizirati v drevesu procesa dejavnosti.
 • Upravljajte in programirajte strojne vire
  • Uporabnikom omogoča upravljanje CNC strojev, pripomočkov, orodij in sklopov orodij. Te vire je mogoče pridobiti prek standardnih zmožnosti iskanja PLM z uporabo ustreznih atributov obdelave in instanciranja v proizvodni celici. Uporabniki lahko jasno vidijo vpliv sprememb na definicijo predmetov, kot so deli ali rezalna orodja v vseh NC procesih in programih. NTX podpira privzeto ali prilagojeno predstavitev rezalnikov in sklopov orodij, ki se uporabljajo za preverjanje, simulacijo z odstranjevanjem materiala in preverjanje kolizij.
 • Samodejno povezovanje funkcij prizmatične obdelave
  • Samodejno prepozna prizmatične obdelovalne značilnosti zasnove izdelka, kar znatno skrajša čas programiranja poti orodja. Ustvarjen je proizvodni pogled konstrukcijskega dela z vsemi funkcijami vrtanja in rezkanja, ki jih je treba strojno obdelati. S to vgrajeno tehnologijo za prepoznavanje funkcij NTX omogoča programiranje poti orodij za geometrijsko obdelane konstrukcijske dele, ki ustvarjajo funkcije – tudi tiste brez specifikacij za oblikovne značilnosti.
 • Obdelovalne strategije za učinkovito programiranje rezkalnih strojev
  • Pot orodja je mogoče optimizirati za visoko-hitrostno obdelavo ali obdelavo od točke do točke in za celoten nabor aksialnih operacij od standardnega vrtanja do zapletenega vrtanja in posnemanja. Operacije sondiranja so zelo prilagodljive in jih je mogoče prilagoditi s povezanimi uporabniškimi parametri. NTX razširja 2,5-osne zmogljivosti tako, da ponuja najboljše 4-osno operacijo žaganja v razredu, ki vključuje različne strategije, upravljanje otoka in uporabniško določen vodilni kot na osi orodja za boljše rezalne pogoje. Ta operacija podpira tudi ne-cilindrične in ne-konične površine ter vrtilne površine, ki presegajo 180 stopinj.
 • Vrhunske strategije od grobe do končne obdelave
  • NTX ponuja celoten nabor vrhunskih strategij 3-osnega rezkanja od grobe do končne obdelave, kot so sweeping, Z-nivo, obdelava po konturah in obdelava krivulj. Uporabniki lahko izberejo strategijo grobe obdelave – kot so naprej-nazaj, spiralno, koncentrično ali delno zamaknjeno – glede na material, ki se obdeluje, in obliko dela. Med računanjem upošteva sklope orodij, da ustvari pot orodja brez kolizij. Ko so operacije grobe obdelave definirane, se del v procesu izračuna in uporabi kot izhodišče za naslednji niz operacij. Uporabniki lahko nato ustvarijo nov postopek grobe obdelave z orodjem manjšega premera. Ta pot orodja se samodejno ustvari na podlagi materiala, ki je ostal od katere koli prejšnje operacije, vključno z grobim obdelavo. Koncentrična strategija nadzoruje radialno vpetje rezalnega orodja, da povečate učinkovitost stroja in hkrati zaščitite rezilo. NTX ponuja celoten nabor večosnih strategij rezkanja, vključno s spiralnim rezkanjem, obdelavo cevi, sledenjem krivuljam, oblikovanjem robov, vijačnico in interpolirano osjo vzdolž izoparametrične mreže.
 • Žična EDM obdelava
  • NTX omogoča uporabnikom, da simulirajo, preverijo in programirajo postopke obdelave z EDM. Uporabniki imajo možnost izračunati pot žične EDM in programirati sinhronizacijo vsakega konca žice s konturami modela. Uporabniki lahko implementirajo zmožnosti 2 in 4 osnega programiranja z namenskimi strategijami žične EDM ter vizualizirajo in potrdijo svojo programsko strategijo ter nato izdelajo strojno kodo, ki bo uporabljena v pravem stroju. Tako kot pri vseh aplikacijah DELMIA Machining lahko uporabniki shranijo in ponovno uporabijo najboljše prakse tako, da ustvarijo poti žične EDM, jih shranijo v predlogo in nato ponovno uporabijo isto strategijo na drugih delih, ki jih je treba obdelati.
 • Namenske operacije, ki pospešijo programiranje modelov z več votlinami
  • NTX zagotavlja edinstven pristop k globalnemu in samodejnemu programiranju delov z več votlinami, kot so tankostenski letalski in vesoljski strukturni deli, ki bistveno skrajša čas programiranja. Operacije, ki podpirajo ta pristop, so Power Machining in Multi-Pocket Flank Contouring. Uporabniki potrebujejo manj priprave geometrije in manj površinskih izbir za definiranje obdelovalnih operacij.
 • Optimizacija poti orodja: zgodnje razreševanje kinematičnih napak NC stroja
  • NTX uporabnikom omogoča prepoznavanje potencialnih kinematičnih težav med izračunom poti orodja in samodejno popravljanje poti orodja, ko so napake odkrite. Napake, povezane s kinematiko, kot so težave z osjo izven mej ali težave s singularnostjo, ki se običajno odkrijejo na nižji stopnji med simulacijo strojnega orodja ali fizičnimi preizkusi, so zdaj najdene in razrešene na najzgodnejši možni točki poslovnega procesa, da se ustvari velika produktivnost.
 • Povečana produktivnost s tehnologijo takojšnje posodobitve in naprednim upravljanjem sprememb dizajna
  • Prilagajanje parametrov v operaciji strojne obdelave, fina nastavitev makroja za približevanje/umikanje in optimizacija zaporedja poti so v NTX doseženi skoraj v trenutku s to edinstveno tehnologijo. Zgrajen na 3DEXPERIENCE platformi NTX ponuja popolno asociativnost z orodji za načrtovanje, inženiringom izdelkov, proizvodnimi procesi in viri. Uporabniki so samodejno opozorjeni na spremembe dizajna izdelka. Hitro lahko ocenijo njihov vpliv na obdelovalni proces in enostavno posodobijo program orodne poti.
 • Zmogljive simulacijske zmogljivosti za preverjanje poti orodja
  • NTX ima zmožnost izračunavanja prostornine utorov v obdelovancu, kar uporabnikom olajša določanje prednosti in obdelavo teh utorov v obdelovalnih programih. Identificirajo se tudi skorajšnje napake znotraj uporabniško določene varnostne razdalje, podprtih pa je tudi več lokacij menjave orodja za natančnejšo simulacijo gibanja stroja. Kontekst simulacije, shranjen v platformi 3D EXPERIENCE, omogoča uporabniku, da organizira svoj pregled na najprimernejši način, poleg tega pa zagotavlja sledljivost potrjene naloge. Uporabnikom omogoča programiranje, optimizacijo in validacijo obdelave na najbolj učinkovit način. NTX omogoča programerjem NC, da prej v procesu prepoznajo napake na poti orodja in skrajša čas programiranja.
 • Nemoteno ustvarjanje podatkov NC (vključno z izhodom NURBS)
 • NTX ponuja brezhibno generiranje izvorne kode APT in ISO formata NC kode prek vgrajenega postprocesorskega izvajalnega mehanizma, knjižnice standardnih tabel za preslikavo sintakse postprocesorja in vzorcev postprocesorja. Izhodne formate je mogoče preprosto prilagoditi in upravljati znotraj 3DEXPERIENCE platforme. Dodatne datoteke, ki jih ustvari postprocesor, se prav tako samodejno shrani, tako da so vsi ustrezni izhodi za kateri koli kos aktualni in na voljo na isti lokaciji. Ključne informacije je mogoče izvoziti za referenco v delavnici. NTX podpira format datoteke NURBS APT, kar zagotavlja večjo prilagodljivost in natančnost za obdelavo kontur in površin proste oblike. Izboljša kakovost obdelanega dela, hkrati pa zmanjša velikost ustvarjene datoteke.