Manufacturing Items Engineer

Enostavno definirajte proizvodno kosovnico produkta (MBOM) neposredno iz 3D podatkov.

Manufacturing Items Engineer (MFN) omogoča definiranje, upravljanje in posodabljanje proizvodne kosovnice ali MBOM (znan tudi kot struktura proizvodnih elementov) neposredno iz 3D načrtovalnih podatkov. MFN je spletna rešitev, ki uporablja strukturo 3D izdelka kot vhod za avtorsko strukturo proizvodnih postavk, kar omogoča njeno uporabo v proizvodnji. Pri ustvarjanju MBOM se lahko uporabniki odločijo za prikaz inženirske strukture, proizvodne strukture ali obojega. Uporabniki lahko preprosto ustvarijo strukturo novega MBOM-a. Podatke o oblikovanju lahko preprosto povlečejo in spustijo, da začnejo od začetka, jih ustvarijo iz obstoječe strukture izdelka ali iz predloge, ki so jo predhodno ustvarili. Uporabniki lahko pregledajo status elementov, ko ustvarjajo novo strukturo in ko se posodablja iz strukture izdelka.

Prednosti

 • Upravljajte strukturo proizvodnih postavk
  • Ko pride do posodobitev v strukturi izdelka, MFN uporabniku omogoča ogled statusa elementov, dodeljenih v MBOM. Med ustvarjanjem ali posodabljanjem MBOM-a lahko uporabniki enostavno uskladijo objekte. Ker imajo uporabniki pogled na predmete, ki so bili uporabljeni v MBOM, in njihov status (novo, odstranjeno itd.), pridobijo jasnejše razumevanje, kako inženirske spremembe vplivajo na MBOM.
 • Izkoristite MBOM v DELMIA aplikacijah
  • Ko je bila struktura MBOM izdelana z uporabo MFN, jo je mogoče nato uporabiti v DELMIA aplikacijah v načrtovanju procesov, robotiki, ergonomiji in proizvodnji. Brezhibna integracija med aplikacijami DELMIA spodbuja digitalno kontinuiteto v celotnem podjetju.
 • Enostaven uporabniški vmesnik
  • To preprosto avtorsko orodje je enostavno za uporabo in namestitev ter omogoča enostaven dostop za ustvarjanje proizvodne kosovnice (MBOM). Aplikacijo je mogoče uporabiti na prilagojeni nadzorni plošči v kombinaciji z drugimi aplikacijami, ki ustrezajo potrebam uporabnika, na primer 3DPlay ali Change Management. Povleci in spusti med gradniki omogoča preprosto in učinkovito interakcijo uporabnika.

Poudarki

 • Enostavna izdelava proizvodne kosovnice
  • MFN omogoča uporabnikom, da ustvarijo MBOM iz nič ali pa ga ustvarijo iz obstoječe strukture izdelka ali iz predloge. Uporabniško definirane predloge prihranijo čas in zmanjšajo ponovno delo, saj uporabniku omogočajo ustvarjanje in nato uporabo predlog za nove izdelke ali različice. Uporabniki lahko ustvarijo tudi strukturo proizvodnih elementov po meri na podlagi lastnih poslovnih pravil; porabijo lahko na primer samo določene elemente iz strukture izdelka na podlagi vrednosti atributov. Uporabniki se lahko odločijo za prikaz inženirske kosovnice, proizvodne kosovnice ali obojega. Med izdelavo 3D aplikacija pomaga uporabnikom pri boljšem razumevanju z zagotavljanjem 3D pogleda izdelka.
 • Hitre in učinkovite posodobitve MBOM
  • Ko se izvedejo posodobitve inženirske kosovnice, orodja v MFN, skupaj s skupnimi orodji za spreminjanje in konfiguracijo na 3DEXPERIENCE platformi, uporabniku omogočajo enostavno upravljanje in usklajevanje posodobitev v MBOM. MFN uporabnikom olajša razumevanje, kako inženirske spremembe vplivajo na proizvodno kosovnico na kateri koli stopnji inženirskega procesa.
 • Določite nadomestne dele ali sestave
  • Ko so deli in sestavi definirani, lahko obstajajo različne konstrukcijske konfiguracije ali dobavitelji za dele. Uporabniki MFN lahko ustvarijo nadomestne dele in sklope za načrtovanje proizvodnje. Prav tako lahko upravljajo proizvodne alternative, odgovornosti obrata in sprejemajo/nakupujejo odločitve za dele in sestave.
 • Izvoz MBOM
 • Ko uporabnik izpolni proizvodno kosovnico, jo lahko izvozi v CSV format. Izvoz se lahko nato uporabi za nadaljnje procese, kot je nabava v ERP sistemu.