Manufacturing Definition Creator

Z zmogljivo rešitvijo, ki temelji na brskalniku, skrajšajte čas za izdelavo in sporočanje zahtev glede proizvodnje.

Manufacturing Definition Creator je rešitev, ki temelji na brskalniku in nudi inženirjem, oblikovalcem in proizvajalcem možnost definiranja izdelkov na bolj integriran, prilagodljiv in inteligenten način, ki združuje prednosti definicije na podlagi modela z enostavnostjo in znanim okoljem 2D risb.

Izkoristite poteke dela, ki temeljijo na modelu, da ustvarite en sam vir resnice med 2D in 3D definicijo z opombami, dimenzijami in tolerancami, ki so vedno posodobljene in sinhronizirane v obeh oblikah definicije. Kombinacija 2D in 3D definicije zagotavlja naslednjo generacijo prilagodljivosti, ki oblikovalcu omogoča izbiro najboljšega izhoda za delo in odpravlja zavezo k definiciji samo na podlagi modela ali risbe.

Izdelan na 3DEXPERIENCE platformi v oblaku, Manufacturing Definition Creator varno shranjuje načrtovalne podatke na eni osrednji lokaciji in brezhibno deluje z rešitvami za načrtovanje, proizvodnjo, upravljanjem podatkov in sodelovanjem na platformi.

Z Manufacturing Definition Creator lahko stranke definirajo modele, ustvarjene v vlogah za 3D modeliranje v brskalniku, kot sta 3D Creator in 3D SheetMetal Creator, kot tudi modele, uvožene izven 3DEXPERIENCE platforme.

Prednosti

Manufacturing Definition Creator je vloga, ki temelji na brskalniku in je dostopna iz katere koli naprave z internetno povezavo, ki definira, organizira in sporoča zahteve glede oblikovanja za proizvodnjo. Pospešite nadaljnje postopke z dimenzijami, tolerancami in opombami, ki temeljijo na 3D modelih, ki jih je mogoče v celoti ponovno uporabiti za ustvarjanje 2D risb. Manufacturing Definition Creator podira oviro med definicijo, ki temelji na modelu, in 2D risbami, tako da strankam ponuja možnost, da sprejmejo potek dela, ki temelji na modelu, s prilagodljivostjo ohranjanja obstoječih odnosov z dobavitelji in proizvodnih procesov, ki še vedno uporabljajo 2D risbe.

Določite:

 • Intuitivno in natančno definirajte konstrukcijske zahteve in specifikacije neposredno na svojem modelu, s čimer zmanjšate neskladja in zagotovite vedno posodobljeno povezavo med definicijo in inženiringom
 • Odpravite drage napake, zmanjšajte predelavo in sinhronizirajte definicijo za ustvarjanje 2D risb z brezhibno skupno rabo opomb, dimenzij in toleranc med 2D in 3D
 • Povečajte produktivnost in uporabite prakse podjetja s poenostavljenimi orodji za risanje, standardi in formati za ustvarjanje risb
 • Naredite spremembe z zaupanjem; opombe, mere in tolerance se samodejno posodabljajo s spremembami modela tako za 3D informacije o izdelavi izdelka (PMI) kot za 2D risbe
 • Ohranite kakovost in izkoristite industrijske standarde za definiranje definicije izdelka v standardih ASME in ISO s poenostavljeno funkcionalnostjo GD&T

Organizirajte:

 • Zmanjšajte število vprašanj v prozvodnji in olajšajte interpretacijo definicije izdelka z nizom zajetih pogledov, ki zagotavljajo izbrano zgodbo o zahtevah glede proizvodnje.
 • Zajemite namen oblikovanja in specifične potrebe izdelka s široko paleto standardnih in prilagojenih pogledov modela.
 • Poenostavite ustvarjanje in organizacijo 2D risb s preprostim ustvarjanjem in spreminjanjem pogleda s povleci in spusti funkcionalnostjo.
 • Ostanite organizirani z enostavno najdenimi, samodejno organiziranimi opombami in pogledi, med katerimi lahko preklapljate z enim samim klikom.
 • Izvedite učinkovite preglede geometrije z intuitivnim navzkrižnim označevanjem med funkcijo in oblačkom, da prepoznate ciljna problematična področja.

Komunicirajte:

 • Ostanite povezani in definirajte zahteve glede geometrije z eno samo rešitvijo in enim virom resnice za vse definicije izdelkov, ki deli podatke z vsemi aplikacijami za načrtovanje, sodelovanje in proizvodnjo na 3DEXPERIENCE platformi.
 • Prosto sodelujte od koder koli z internetno povezavo. Vsi udeleženci, notranji in zunanji, so obveščeni in lahko kadarkoli dostopajo do najnovejših podatkov.
 • Nemoteno komunicirajte o pomembnih zahtevah izdelka prek 3DEXPERIENCE platforme z 2D in 3D definicijo. Preglejte in označite 3D PMI podatke in 2D risbe neposredno prek 3DPlay aplikacije.
 • Odklenite prilagodljivost naslednje generacije z enim samim virom resnice tako za 2D risbe kot za 3D PMI komunikacijo, kar dizajnerjem omogoča izbiro najboljše definicije za delo.
 • Ohranite odnose z dobavitelji in zmanjšajte prekinitve dela tako, da vsakič zagotovite pravilno obliko definicije, ki temelji na risbi ali modelu, brez potrebe po predelavi. Poskrbite za proizvodne potrebe svojih dobaviteljev brez vnaprejšnjega truda ali načrtovanja, da se zavežete eni vrsti definicije izdelka.

Avtomatizirajte:

 • Poenostavite prehod, zmanjšajte zamude in začnite izkoriščati podjetje, ki temelji na modelih, hkrati pa ohranite poznavanje delovnih tokov 2D risanja.
 • Avtomatizirajte nadaljnje postopke z inteligentnimi strojno berljivimi 3D opombami, ki jih je mogoče uporabiti pri strojni obdelavi in pregledu.
 • Zgostite čase ciklov in delajte vzporedno. Podatki o načrtovanju so na voljo nadaljnjim aplikacijam zgodaj v procesu načrtovanja, kar jim omogoča, da začnejo svoje delo vzporedno z napredovanjem dizajna. Različne discipline in zainteresirane strani prejemajo posodobitve zasnove v realnem času, tako da lahko naredijo potrebne prilagoditve pri svojem delu.

Poudarki

Enostavna uporaba, en vir resnice za definicijo izdelka

 • Manufacturing Definition Creator ponuja intuitivno enotno okolje za 2D in 3D definicijo v spletnem brskalniku. Prenesite konstrukcijske zahteve in specifikacije neposredno na svoj model in jih ponovno uporabite za 2D risbe, zmanjšajte neskladja in zagotovite vedno posodobljeno povezavo med definicijo in inženiringom.

Zmogljivosti definicije

 • Povečajte produktivnost in zajemite zahteve glede geometrije s široko paleto zmožnosti definiranja in prilagajanja, ki vključuje opombe, GD&T, opombe, tabele, standarde, formate in več.
 • Določite opombe neposredno na 3D modelih, kar omogoča intuitivno navzkrižno označevanje za odpravo zmede.

Komunicirajte s prilagodljivostjo naslednje generacije

 • Enostavno sporočite zahteve glede oblikovanja vsem udeležencem na 3DEXPERIENCE platformi za 2D in 3D procese. Kombinacija 2D in 3D definicije omogoča oblikovalcu, da izbere najboljši način za delo in odstrani zavezanost samo definiciji na podlagi modela ali risbe
 • Delite, pregledujte in označujete 3D PMI in PDF risbe v 3DPlay. Omogočen je izvoz pogosto uporabljenih datotek kot so 3DXML s 3DPMI, 2D PDF s 3D pogledi in 2D PDF risb.

V celoti temelji na brskalniku

 • S popolno povezljivostjo s 3DEXPERIENCE platformo Manufacturing Definition Creator ne potrebuje vzdrževanja programske opreme, kot so namestitev ali posodobitve. Vse kar potrebujete je spletni brskalnik in internetna povezava.

Vgrajeno upravljanje podatkov in sodelovanje

 • Z močjo 3DEXPERIENCE platforme Manufacturing Definition Creator ponuja celovito rešitev za upravljanje podatkov in sodelovanje z zainteresiranimi stranmi v celotnem procesu razvoja izdelka.